Kenniscentrum

De boekhouding

Strikt genomen heeft de boekhouding twee functies:

  • Bijhouden hoeveel BTW u heeft betaald en ontvangen t.b.v. de btw-aangifte
  • Bijhouden hoeveel winst of verlies u heeft gemaakt t.b.v. de inkomstenbelastingaangifte

Dit zijn puur de functies die u nodig heeft om aan de verplichtingen van de Belastingdienst te voldoen. Toch zijn er nog tal van redenen te noemen waarom het bijhouden van een boekhouding voor u als ondernemer ook van grote waarde is:

  • Overzicht van te laat betaalde facturen
  • Informatie om belangrijke beslissingen op de baseren (investeringen, personeel etc.)
  • Overzicht van hoe het met uw bedrijf gaat
  • Overzicht van goede en slechtere klanten

Het voeren van een boekhouding is daarom vanaf dag 1 van uw onderneming een absolute must. Zowel voor uzelf, als voor uw verplichtingen naar de belastingdienst. Het zal u verbazen hoe eenvoudig het is om uw boekhouding geheel in eigen beheer te doen.

Eenvoudige boekhoudsoftware 

Vanwege kostenbesparende redenen is het zeer verstandig om uw boekhouding (zeker de eerste jaren) zelf te doen. U denkt nu misschien: dat kan ik nooit op een goede manier zelf doen, maar het zal u verbazen hoe eenvoudig dit is, als u maar de juiste software gebruikt. 

Een online boekhoudprogramma biedt de oplossing

U kunt het beste een professioneel boekhoudpakket gebruiken dat speciaal gericht is op kleine ondernemers. Maar wat zijn de kosten dan? Is dat niet veel te duur? Een beetje boekhoudpakket kost al snel enkele honderden euro’s. Geld wat u heel goed kunt gebruiken voor andere zaken! Het is dan wellicht een idee om geen boekhoudpakket te kopen (waar u doorgaans ook een duur onderhoudsabonnement bij moet afsluiten), maar gebruik te maken van een online boekhoudpakket. Deze online boekhoudpakketten zijn tegenwoordig even veilig als internetbankieren, zijn zeer professioneel van opzet en bieden een gebruiksvriendelijkheid waar menig traditioneel boekhoudpakket lang niet aan kan tippen. En last but not least: gebruik ervan is zéér goedkoop.

Betaalbaar online boekhouden voor freelancers en zzp'ers

Onze partner e-Boekhouden.nl biedt online boekhoudsoftware met de mogelijkheid om op begrijpelijke én eenvoudige wijze zelf uw boekhouding te doen, inclusief gratis online cursus!

e-Boekhouden.nl heeft speciaal voor de startende ondernemers, dus ook voor zzp’er en freelancers een speciaal aanbod. Gedurende de eerste 15 maanden van uw onderneming is online boekhouden gratis! Bent u geen startende zzp’er of freelancer, dan kunt u gebruik maken van een mini abonnement waarmee u voor € 7,95 per maand een professionele boekhouding voert. Geheel online! Dit houdt in dat u waar én wanneer u maar wilt toegang heeft tot uw online administratie.

Met e-Boekhouden.nl beschikt u direct over een volwaardig boekhoudprogramma dat ontwikkeld is vanuit de ogen van een ondernemer. Ingewikkelde termen komen niet voor en alles is uiterst begrijpelijk in elkaar gezet.

Extra boekhoudkennis opdoen

Daarnaast is er op internet een gratis cursus boekhouden te vinden die direct samenwerkt met het online boekhoudprogramma e-Boekhouden.nl. Met deze cursus doet u in zeer korte tijd alle basiskennis op om zelf uw boekhouding te doen.

 

e-Boekhouden.nl