Kenniscentrum

Bedrijf registreren

Uw bedrijf heeft een naam nodig en een rechtsvorm. Bij de start registreert u uw bedrijf in het Handelsregister van de KvK. U ontvangt meteen uw KvK-nummer. Als u zich inschrijft bij de Kamer van Koophandel worden deze gegevens automatisch doorgegeven aan de Belastingdienst. U hoeft zich niet apart aan te melden bij de Belastingdienst. Maar er is meer! Denk hierbij bijvoorbeeld aan vergunningen en een administratie.

Inschrijven KvK

Hoe u zich inschrijft bij de Kamer van Koophandel, hangt af van uw rechtsvorm. Een rechtspersoon zoals een bv richt u bijvoorbeeld op via de notaris, die de inschrijving voor u doet. Als u een eenmanszaak of V.O.F. wilt starten, vult u eerst digitaal zo uitgebreid mogelijk uw gegevens. Na het invullen van uw gegevens maakt u een afspraak bij de Kamer van Koophandel en kunt u uw inschrijving voltooien. Let op: voor het inschrijven van een eenmanszaak of V.O.F. is een eenmalige inschrijfvergoeding vereist van € 50,-.

15 maanden gratis boekhouden met uw KvK-nummer

Onze partner e-Boekhouden.nl heeft een speciale actie voor startende freelancers. Uw KvK-nummer is 15 maanden gratis e-Boekhouden.nl waard. Tijdens de eerste 15 maanden na uw inschrijving maakt u gratis gebruik van alle functies van het online boekhoudpakket.

e-Boekhouden.nl